Видове Led Ленти

синя led лента

синя led лента

        Има няколко неща които определят различните видове ЛЕД ленти. Най-oпределящ фактор е това какви диоди са            използвани в тяхната изработка. В момента на пазара за светодиодно LED Осветление най-популярните модели лента са  два:SMD3528 и SMD5050. Led лентите се предлагат в различни цветове като бялото е в два спектъра-топло  бяло(излъчванатасветлина доближава тази на слънчевите лъчи) и студено бяло(както при луминесцентните лампи).

При модела SMD5050 диодни ленти е възможно постигането на промяна на цветовете. Този модел лента се нарича RGB. С помоща на специялен контролер RGB ЛЕД лентите могат да светят в хиляди различни цветове в зависимост от вашето желание и атмосферата която желаете да създадете.
В зависимост от това в какви помещения се използват диодните ленти те се предлагат с различна степен на влагозащита:

IP20-за вътрешна употреба в сухи помещения,

IP65-влагозащитена

IP68-напълно водозащитена

Най-разпространените са лентите които работят на 12v напрежение, но съществуват и такива които са на 24V

Advertisements

2 thoughts on “Видове Led Ленти

  1. Здравейте, благодаря за полезната информация. Led осветлението е нещо ново за мен. В градината си съм монтирал беседка и се колебая какво осветление да избера. Тази година не спира да вали и не съм сигурен дали е достатъчно да поставя лед лента която е влагозащитена IP65 или по-добре да бъде напълно водозащитена IP68. Също така ме интересува дали може да се наставят тези led ленти? Ще бъда признателен ако намерите време да ми отговорите.
    Благодаря,

    • Малко закъснял отговор. Според мен влагозащитена LED лента е правилния вариянт в този случай. Не е проблем лентите да бъдат наставяни. В случаите когато се използват RGB LED ленти(това са ленти които сменят цвета си) или искате да използвате димер при едноцветни LED ленти се поставя усилвател на всеки 5м с помощта на който сигналът ще бъде усилен. Също така поради това че искате да монтирате този вид LED осветление навън ще бъде необходимо да използвате и влагозащитено захранване за LED ленти

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s